A szerverszolgáltatások alapjául szolgáló modern hardver, valamint az üzleti tevékenységet támogató integrált ügyviteli szoftver és hozzá kapcsolódó hardverek beszerzése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Projekt megnevezése:GOP-2.1.1-09/A-2009-1670
 A szerverszolgáltatások alapjául szolgáló modern hardver, valamint az üzleti tevékenységet támogató integrált ügyviteli szoftver és hozzá kapcsolódó hardverek beszerzése
  

Projekt leírása:

“A projekt keretében beszerzésre került

– a szolgáltatási és kereskedelmi tevékenységet, az ügyfélkapcsolat-menedzsmentet támogató COMPACT integrált ügyviteli rendszer a szerverrel (Dell PE XT332), az operációs rendszerrel (MS Windows 2008 Server), illetve az ASUS UL notebook munkaállomás, az irodai szoftverrel (MS Office 2007 Professional), valamint a színes lézernyomtató (HP Color Laserjet),

– a szerverszolgáltatások hátteréül szolgáló nagyobb tárolókapacitással rendelkező, gyorsabb adatelérést, redundáns alkatrészei révén nagyobb biztonságot nyújtó “szolgáltató” szerver (Dell QPE-WR710).

 

Január hó végén került átadásra a COMPACT dobozos integrált ügyviteli szoftver. A rendszer demo módban került telepítésre egy meglévő munkaállomásra, abból a célból, hogy a hardverek beszerzéséig legyen lehetőség a rendszerrel kapcsolatos felhasználói ismeretek elsajátítására, az egyes funkciók tesztelésére. Ehhez a COMPACT rendszer felhasználói kézikönyve, és a szállító által biztosított Hotline Support szolgált segítségül.

A tesztelés során cégünk újragondolta eddigi ügyviteli gyakorlatát, és a paraméterek beállításánál ennek eredményét felhasználva járt el. Igyekeztünk a stratégiai célkitűzéseinket legjobban szolgáló üzleti folyamatot beállítani a szoftverben. Erre lehetőséget a rugalmasan alkalmazható bizonylati rendszer adott.

 

A tesztelési időszak sikeres lezárását követően megrendeltük a hardvereket, melyek közül elsőként az ERP rendszer futtatására szolgáló szerver (Dell PE XT332) érkezett meg az operációs rendszerrel (MS Windows 2008 Server). Áprilisban megtörtént az operációs rendszer és a COMPACT ügyviteli szoftver telepítése, majd a törzsadatok (vevő-, szállítótörzs, cikk- és szolgáltatástörzs, számlatükör, stb.) összegyűjtése, aktualizálása és rögzítése. Ezzel elindult a rendszer „éles üzeme”. Az ügyviteli folyamatok során használt adatok (pl. ügyfelek, cikkek, cikkcsoportok) áttekinthetősége, kereshetősége egyértelműen javult, így ez a projekt első konkrét eredményének tekinthető.

Az ügyviteli folyamatok hatékonyságnövekedése a későbbi használat során fog jelentkezni.

Április végén szállították le az új „szolgáltató” szervert (Dell QPE-WR710) melyre májusban került telepítésre az Ubuntu Linux környezet. A szerver fájl- és webszerverként funkcionál, az adatok biztonságát Linux Firewall, Raid5, 2 tápegység, ECC RAM-ok biztosítják. A szerver kifejezetten alkalmas ügyfelek számára nyújtott szolgáltatásokra, hiszen az alkatrészei a szolgáltatások megszakítása nélkül (melegen) cserélhetőek. Ezen tulajdonsága, és nagyobb tárolókapacitása lehetővé teszi az új szolgáltatásunk bevezetését, melynek keretében fogadni és kezelni tudjuk megrendelőink teljes ügyviteli adatbázisát. Az új szolgáltatás tesztelése májusban megtörtént, a rendszer alkalmas a szolgáltatás nyújtására. A napokban megkezdődött ennek promótálása is.

Szintén az „szolgáltató” szerverrel egyidőben érkezett az ERP mobil munkaállomásaként funkcionáló ASUS UL notebook Windows 7 operációs rendszerrel és az irodai szoftverrel. Az irodai szoftversegítségével az új nyomtatón elkészültek az első színes cég- és szolgáltatásismertetők, árlisták, ajánlatok, melyek várhatóan segítenek elnyerni új potenciális ügyfeleink bizalmát.”

Műszaki adatok
NévLeírás
Képek
DELL QPE-WR710 SzerverSAS Hot Swap Raid5, ECC Memoria,Redundáns Táp
DELL PE XT332 SzerverSAS Hot Swap Raid5, ECC Memoria,Redundáns Táp
HP Color Laser JetSzínes laser nyomtató
ASUS UL series NotebookUltra vékony és könnyű notebook
MS Windows 2008 SzerverMS Windows Server operációs rendszer
MS Office 2007 Prof.MS Office programcsomag
Compact ügyviteli szoftverERP rendszer
  
 Kedvezményezett neve és elérhetősége:

HOST Informatikai Kft

Székhely, postacím: 6726 Szeged, Melinda u. 4
Telefon, Fax: :(+36) 62 284 176

E-mail: info@host.szeged.hu


Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:


MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Postacím: 1539 Budapest, Pf.: 684
Székhely: 1139 Budapest, Váci út 83.
Telefon: (+36) 40 200 617
Fax: (+36 1) 465 8503


Támogatásban közreműködő intézmények:


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium